Porovnat nemovitosti

Provize realitního makléře

Provize realitního makléře

Tušíte o co se jedná?

Obecně ve službách platí určitá pravidla, mám na mysli hlavně to, že levnější služba neznamená lepší služba. Většinou je tento fakt známí i lidem, například co se ubytování týče. Nikdo rozhodně neočekává, že v nejlevnější ubytovně obdrží perfektní služby, jako například v pětihvězdičkovém hotelu. V realitách se ovšem zdá, že toto pravidlo příliš neplatí. Hromada lidí si realitního makléře vybírá právě podle provize, s tím, že samozřejmě hledají tu nejnižší. Jinými slovy by rádi ubytovnu, ale s perfektními službami. Za nízkou provizi tedy u realitního makléře očekávají ty nejlepší služby.

Jenomže samozřejmě narazí, realitní makléř, který dělá za poloviční ceny než ostatní, v žádném případě neodvede takové služby, jako kvalitní realitní makléři. Klient je pak naštvaný a svůj negativní názor s radostí šíří dál. Tím vrhá špatné světlo na celý obor. Jak by se tedy měl klient takovýmto zkušenostem vyvarovat? No stejně jako s tím hotelem, zjistím si, co vše provize obsahuje.

Prodej nemovitosti není jednoduchá ani rychlá záležitost a pokud vám někdo tvrdí opak, pravděpodobně jej nikdy neabsolvoval. Určitě vám doporučuji využít služby realitního makléře. Jeho kompetence si ale raději prověřte. Třikrát měř jednou řeš. Neřeště jenom co je obsahem ceny, ale také jak konkretní realitní makléř prezentuje nemovitosti, jak se stará o zakázky a podobně.

Co tedy provize realitního makléře obsahuje?  

Úkolem realitního makléře není pouze sehnat vám kupujícího (což samozřejmě také nebývá jednoduché), ale také vám poskytnout celou řadu dalších služeb, které se prodeje nemovitosti týkají. Od zajištění kvalitní smluvní dokumentace, úschovu peněz, kvalitní propagaci a inzerci. Organizuje prohlídky a řeší všechny legislativní procesy. Realitní makléř zároveň dohlíží na celý prodejní proces od A do Z. Podrobný rozpis mých služeb, které jsou obsaženy v provizi, najdete na mém webu zde.

A jaká je hlavní přidaná hodnota?

To že realitní makléř kompletně obstará prodej nemovitoti se vším všude je jeho náplní práce. Hlavní přidaná hodnota makléře je ovšem v tom, že vaší nemovitost dokáže prodat za vyšší než tržní cenu. Pozor, zde se opravdu bavíme o kvalitním realitním makléři, protože ten dokáže inzerát odlišit od těch ostatních takovým způsobem, že i přes vyšší cenu se budou zájemci jenom hrnout. Základem jsou kvalitní fotografie, videoprohlídka, 3D půdorys, dobrý popis atd. Dobrý realitní makléř má také databázi poptávajících, kterým zakázku přednostně naposílá a díky tomu může prodej velmi uspíšit. Tito lidé totiž celý nesví čekají na nové nabídky nemovitostí a pokud nějaká příjde, nenechají si ji uniknout. realitní makléř také umí cenu dobře oargumentovat případným zájemcům o slevu, což samoprodejce většinou nedokáže a nižší nabídce podlehne.

 

Tak co, zkusíte to semnou? Napište mi

A nezapomeňte odebírat můj YouTube kanál

img

David Stašek

Moderní realiťák

Poslední článek

Prodej nemovitosti bez realitky, nebo s realitkou?

Nebudu vám říkat, že je nemožné prodat nemovitost bez realitky, to je blbost, samozřejmě...

Pokračovat ve čtení
David Stašek
Napsal David Stašek

Provize až 10 000 Kč za doporučení nemovitosti

Znáte někoho, kdo zvažuje prodej nemovitosti, nebo nemovitost již prodává? Za...

Pokračovat ve čtení
David Stašek
Napsal David Stašek

Připojit se k diskuzi

Centrum nastavení ochrany osobních údajů

Necessary

Advertising

Analytics

Other